SMOTRA FOLKLORA U ERDUTU Dani trešanja

Dani Trešanja

Dani Trešanja

ERDUT – HKUD “Branko Herceg” iz Erduta, Općina Erdut, Turistička zajednica općine Erdut, Vijeće Mjesnog odbora Erdut i općinsko komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. organiziraju tradicionalnu  Smotru folklora “Dani trešanja”. Ta će se, četvrta po redu, manifestacija održati 8. lipnja u Erdutu, pa organizatori pozivaju zainteresirana seoska gospodarstva, zadruge ili poduzeće te udruge za sudjelovanje da se prijave Turističkoj zajednici općine Erdut na telefon 099/6498515 ili putem e maila: tz.opcine.erdut@gmail.com i barbara.nikolasevic@hotmail.com zbog rezervacije izložbenog sajamskog prostora.

Predsjednik TZ Erdut Jugoslav Vesić i njegov pomoćnik Darko Barjaktarević navode kako je ovoj manifestaciji cilj prezentacija turističkih potencijala erdutskog kraja u koji zasigurno pripadaju kulturni i narodni običaji te kvalitetni i prirodni proizvodi iz domaće radinosti.

Uz bogat i zanimljiv program, navodi Barbara Nikolašević, posjetitelji će moći i ovaj puta uživati u raznovrsnoj ponudi izložbeno-prodajnog sajma gdje će kušati delicije slavonskog stola uz kapljice najfinijih vina erdutskog vinogorja. Prema programu predviđeno je da u 10 sati bude održana radionica Clustera “Slavonka” u suradnji s Poljoprivrednom savjetodavnom službom Osijek o modernizaciji tradicijske proizvodnje. U 11 sati će u mimohodu KUD-ovi i zaprege proći Erdutom. Od 14 do 15 sati je neobično natjecanje koliko će prijavljeni timovi pojesti trešanja u minuti, uslijedit će skakanje u vrećama do stola sa trešnjama, potezanje užeta, a bit će organizirano i proglašenje najbolje rakije i likera od trešanja. U 17 sati nastavit će se kulturno-umjetnički program uz proglašenje najljepše djevojke i najvećeg bećara smotre te koncert iznenađenja, a od 20 sati predviđena je zabava za sve sudionike i goste “Dana trešanja”

You may also like...

Skip to content