Tradicijski vikend u Dalju Sajam starih zanata, običaja i Gužvarijada održat će se 10 listopada

Sajam starih zanata, običaja i Gužvarijada u Dalju će se održati 10. listopada u organizaciji Općine Erdut, Hrvatske turističke zajednice i Srpskog kulturno-umjetničkog društva Branko Radičević Dalj.. Ta je manifestacija postala brend Dalja i općine Erdut pa će i ove godine mnogi pohrliti u Dalj kako bi uživali i u gastro, lovačkim i ribljim specijalitetima, kupili eko-etno proizvode napravljene isključivo u domaćoj radinosti, uživali u prezentaciji starih zanata i bogatstvu tradicije i narodnih običaja uz odlučne domaće gužvare i odlična vina erdutskog vinogorja od brojnih proizvođača.
Jugoslav Vesić, načelnik Općine Erdut, ujedno prema dužnosti i predsjednik Turističke zajednice općine Erdut,  poziva građane jer će i ovaj puta moći saznati mnoge zaboravljene vještine.
Otvorenje Sajma je u 11 sati, a od 11,30 do 13 sati trajat će prvi blok kulturno umjetničkog programa i radionica: Elementi tradicionalnog u modernom načinu odijevanja, Tradicionalne delicije u modernoj kuhinji i TRadicionalni elementi u modernom načinu stanovanja. Od 15 do 16 sati sudionici će prodefilirati u mimohodu domaćih i gostujućih KUD-ova, a od 16 do 19 sati nastavlja se program drugim blokom nastupa folkloraša i radionica Kako napraviti ukusnu gužvaru.
Prijave sudionici, kaže Darko Barjaktarević, zamjenik predsjednika TZ općine Erdut, mogu skinuti s internetski stranica www.tz.opcina-erdut.hr kako bi na vrijeme rezervirali prostor na Sajmu.

You may also like...

Skip to content