VOLONTIRANJE I SUDJELOVANJE IMIGRANATA U NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA-PROJEKT SOLIDA

U općini Erdut je od 12.12.2017. do 14.12.2017. održan drugi sastanak partnerskog projekta SOLIDA na kojem su Općina Erdut i Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o ugostili partnere iz 6 zemalja.

Cilj projekta je stvoriti mrežu europskih općina za promicanje demokratskog sudjelovanja imigranata. Projekt se provodi sa partnerima iz Italije (Gioiosa Ionica), Malte (Birgu), Portugala (Općina Lousada), Grčke (općina Neapoli Sykies), Slovenije (Udruženje za razvoj volonterskog rada), Španjolske (općina Santa Pola), te Udrugom Reti dei Comuni Solidali RECOSOL (Italija).

Cilj događanja u općini Erdut bio je obraditi temu „Volontiranje i sudjelovanje imigranata u nevladinim organizacijama“. U okviru događanja prvi dan je održan okrugli stol sa lokalnim organizacijama i volonterima u općini Erdut, seminar „Uloga volonterskog centra Osijek u vremenu izbjegličke krize“ i  „Susret lokalnih volontera koji pomažu izbjeglicama“. Drugi dan održane su prezentacije projektnih partnera i njihovih politika usmjerenih na volontiranje na lokalnoj razini. Treći dan održana je evaluacija te daljnji dogovori oko sljedećeg sastanka. Na događanju je sudjelovalo ukupno 37 sudionika, 23 lokalna sudionika i 14 međunarodnih sudionika. Sljedeće događanje u okviru projekta održat će se u općini Lousada, Portugal u veljači sljedeće godine.

 

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.

Milan Franić, bacc.oec., projekt asistent

You may also like...

Skip to content