ZAJEDNO DO NAŠE PLAŽE

Udruga Eko-Dunav Dalj, provodi projekt pod nazivom „Počistimo i uljepšajmo naš dio Dunava“.
Cilj projekta je počistiti dio dunavske obale, urediti i opremiti kupalište „Jama“ koje ovako uređeno u potpunosti opravdava svoju funkciju dunavske plaže. Vrijednost projekta je 12.600,00 kuna. Projekt u potpunosti financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Osijeka u sklopu proširenog Decentarliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Provedbu projekta podržala je općina Erdut. Općina Erdut je za uređenje plaže donirala četiri suncobrana od trske, te stupce i mrežu za odbojku na pijesku. Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. iz Dalja je ustupilo ljudske kapacitete i strojeve za čišćenje plaže.
U četvrtak 16.07.2015. održana je akcija čišćenja kupališta „Jama“ u Dalju pod nazivom „Zajedno do naše plaže“. Akciji su se pridružili brojni mještani iz Dalja svih dobnih skupina koji su čistili plažu, sakupljali smeće, ravnali pijesak , postavljali drvene koševe za otpatke i uklanjali veliko kamenje sa obale Dunava koje je kupačima otežavalo ulazak u vodu.
Uz zabavu, pjesmu i odbojku, akcija čišćenja je završena uz druženje volontera i „Zeleni ručak“ na otvorenom.
Zahvaljujem svim volonterima koji su uzeli učešće u akciji, a posebna zahvala donatorima iz Zaklade za razvoj lokalne zajednice „ Slagalica“ iz Osijeka u sklopu proširenog Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Milica Jeremić

You may also like...

Skip to content