BROD RIVER PRINCESS uplovio u aljmašku luku kako bi popravio kvar

BROD RIVER PRINCESS uplovio u aljmašku luku kako bi popravio kvar. S nenajavljenim gostima i posadom kruzera Aljmašani igrali nogomet. Putnici su sa zanimanjem razgledali Aljmaš, a Aljmašani – kruzer.

Iako, bar zasad, aljmaško pristanište nije na listi dunavskih “kruzeraša”, prvi je brod nakrcan putnicima iz cijelog svijeta pristao u aljmašku luku. Riječni turistički brod po imenu “River princess”, koji je, kako smo doznali od Aljmašana, plovio uzvodno Dunavom od Crnog mora i trebao pristati u Osijeku, iznenadio je tamošnje mještane.

A pristao je, kaže ravnateljica Lučke uprave Vukovar Božana Matoš, nenajavljeno.

Ni mi nismo znali da je kruzer pristao u Aljmašu, tek nekoliko dana poslije dobili smo službeni raport u kojem su naveli da su u pristaništu završili zbog kvara – kaže Matoš.

Bila je to prilika da se gosti i domaćini “razgledaju” međusobno – turisti Aljmaš, svetište i ostale zanimljivosti po selu, a mještani kruzer. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Aljmaš, Ivica Stanković kaže kako su se i jedni i drugi pokazali kao dobri domaćini.

Dok su turisti ragledali Aljmaš, a kasnije i druge lokacije na koje su ih prevezli autobusom, posada nas je pozvala na brodske palube. Bili su iznimno ljubazni, a vrijeme smo iskoristili za druženje, ali i sport. Naime, mladi iz Aljmaša odigrali su malonogometnu utakmicu s nenajavljenim gostima i posadom. Inače, brod je plovio pod švicarskom zastavom i njihova se “reprezentacija” itekako iskazala na nogometnom terenu – prepričava Stanković zgodu dodajući kako se kruzer u Aljmašu zadržao do kasnih večernjih sati.

Matoš navodi kako za ovu godinu nisu najavljena pristajanja kruzera u Aljmašu u pristanište koje je otvoreno prošle godine.

Mi nemamo ništa s turističkim dijelom, za dovođenje su gostiju zadužene turističke agencije. Naše je da se brinemo o tehničkom održavanju pristaništa, a izvijestili smo brodare da mogu koristiti pristanište i u Aljmašu. Hoće li nagodinu biti pristajanja i u tom mjestu, za sada nemamo informaciju – kaže ravnateljica Matoš.

JUGOSLAV VESIĆ: OČEKUJU DA IH OPERATERI UVRSTE U SVOJE TURISTIČKE ARANŽMANE

Načelnik Općine Erdut, Jugoslav Vesić kaže kako se i ovom zgodom potvrdilo da Aljmaš i ostala mjesta imaju što zanimljivo prezentirati turistima. “Pristanište u Aljmašu i svi mi ostali očekujemo nestrpljivo dolazak riječnih turista kako organiziranih, tako i privatnih jer naši ljudi imaju seoska domaćinstva koja ih mogu ugostiti, a cijeli je kraj zanimljiv – od svetišta do vinogorja i vinskih cesta”, kaže Vesić, dodajući kako se nada da će ih turistički operateri uvrstiti u svoje aranžmane.

You may also like...

Skip to content