ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „Putevima EU“

U Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju 02.,03, i 04.09.2016. održana je početna konferencija projekta “Putevima EU”. Nositelj projekta je općina Erdut, a partneri na projektu su: Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Opština Sremski Karlovci i Udruženje Dunav 1245 iz Srbije, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto iz Slovenije, Opština Danilovgrad iz Crne Gore i Grad Doboj iz Bosne i Hercegovine.

Prvo je ovo događanje od ukupno pet planiranih kroz projekt. Domaćini prvog događanja su bili Općina Erdut i PORC LRA Erdut, a cilj početne konferencije je bio osnažiti manje jedinice lokalne zajednice za razumijevanje EU integracija, te se pobliže upoznati sa konceptom umrežavanja. Prvi dan konferencije predstavljen je projekt i akcijski plan provedbe, te su se sudionici pobliže upoznali sa općinom Erdut i primjerima dobre prakse EU projekata kod nas.

03.09.2016. održane su tri panel rasprave “EU integracije”, “EU i njena budućnost” i “Participativna demokracija”. Moderatori su bili: Nada Kožul iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Brigita Ivoševac iz Informacijskog centra Europe Direct Osijek i Miljenko Turniški iz Agencije lokalne demokracije iz Osijeka. Panelisti su bili: Dejan Gluvačević član udruženja Dunav 1245 i menadžer u LAG-u Fruška Gora, Siniša Bulajić projekt menadžer u PORC LRA Erdut, Kristina Babić direktor PR agencije MORENA, Lejla Šehić Reljić izvršna direktorica volonterskog centra Osijek, Milica Sevkić voditeljica projekata u Centru za mlade Dalj, Damir Lajoš projekt menadžer u Osječko-baranjskoj županiji i član upravnog odbora PRONI centra, Bojana Orsić direktorica PORC LRA Erdut, te volonteri općine Erdut; Marija Čer-Krnjaić-studentica kulturologije i Sonja Klajić-dip.oec.

04.09.2016. donijeti zaključci početne konferencije i panel rasprava, te su se utvrdili pravci razvoja na kojima će se raditi između sedam partnera iz pet zemalja. Potpisan je i sporazum o partnerstvu na provedbi projekta. Sljedeće događanje održati će se u opštini Sremski Karlovci od 09.-11.12.2016.

Više informacija o projektu i početnoj konferenciji možete vidjeti na web stranci projekta www.putevimaeu.com.hr i facebook stranici Putevima EU https://www.facebook.com/Putevima-EU-118019365533.

 

Jelena Eklemović, voditelj projekta

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o.

You may also like...

Skip to content