Općina Erdut i Čvorkovac obilježavaju s građanima Svjetski dan planeta Zemlja Radnom akcijom uređuju Dalj, Erdut, Aljmaš i Bijelo Brdo

Općina Erdut i općinsko komunalno poduzeće Čvorkovac i ove godine organizirano obilježavaju Svjetskog dana planeta Zemlja dvodnevnom radnom akcijom uređivanja koja će se održati  22. i 23. travnja u naseljima na cijelom općinskom području.
Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić kaže kako je to samo jedna u nizu akcija koje se provode s komunalnom tvrtkom i građanima koji su svjesni da je očuvani okoliš njihov prirodni resurs i potencijal kako za zdravu poljoprivrdnu proizvodnju tako i za turizam koji je također važna gospodarska grana koja se sve više razvija.
Direktorica komunalnog poduzeća Čvorkovac Anđelka Tomašević najavljuje kako program počinje 22. travnja u 8,30 sati okupljanjem na nekoliko lokacija pa će se tako u dvorištu poduzeća Čvorkovac d.o.o. okupiti mještani, djeca iz vrtića i učenici Osnovne škole Dalj, u dvorištu Tradicijske kuće (Š. trg 19) u Bijelom Brdu mještani, vrtićarci i učenici Osnovne škole Bijelo Brdo,  u dvorištu Društvenog doma Aljmaš (M. Palinkaša 5) djeca, učenici i mještani Aljmaša, te u erdutskom Domu kulture mještani i školarci iz Erduta.

Drugog dana obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlja nastavlja se 23. travnja okupljanjem u 11 sati u Dalj Planini na Sajmu cvijeća gdje će se održati radionica “Abeceda kompostiranja” na kojoj će biti prikazan postupak kompostiranja koji se ujedno završava prirodni ciklus  kruženja tvari u prirodi i stvaraju se nove i vrijedne organske tvari.

kaže Anđelka Tomašević.

You may also like...

Skip to content