Općina Erdut i dalje će ulagati u mlade sportaše i sportsku infrastrukturu

Mladi karataši iz Karate kluba Bijelo Brdo već godinama postižu odlične rezultate na raznim natjecanjima pa su, nakon posljednjeg natjecanja održanog u Somboru, za njih, njihove roditelje i čelnike kluba svečano primanje i druženje organizirali načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić i predsjednik Općinskog vijeća Jovo Vuković.

Na XIX. Memorijalnom internacionalnom turniru djevojčice su osvojile dvije nagrade: KK “Bijelo Brdo 2” – prvo mjesto u kategoriji Ekipno djevojke u katama, i KK “Bijelo Brdo 1” – drugo mjesto u kategoriji Ekipno djevojke u katama.

– KK Bijelo Brdo već godinama se s natjecanja vraća s nagradama, od deset nagrada najčešće oni osvoje devet. To su rezultati koji su svakako zaslužili da općinska uprava nastavi poticati njihov rad, kao i trud njihovih roditelja zajedno s vodstvom Kluba. Posebice jer se radi o djeci za koju je važno bavljenje sportom, a mladi su karataši ujedno izvrsni promotori dobrobiti sportskog života od najmlađih dana. I općinski su napori usmjereni u razvoj infrastrukture važne za sportske djelatnosti u ovoj situaciji kada se djeca hvataju više računala nego sporta, pa zato gradimo nova igrališta, popunjavamo postojeća novim spravama i uređujemo postojeće terene. Općina će nastaviti pomagati rad KK-a Bijelo Brdo kao što potpomažemo, u skladu s mogućnostima, i rad ostalih udruga – poručio je načelnik Vesić.

Vuković je, čestitajući sportašicama na uspjehu, podsjetio kako Bijelo Brdo ima bogatu tradiciju u karateu.

– U eri računala zadivljuje što se ova djeca nisu udaljila od igrališta i sportskih terena, te su postala ponos svojih roditelja i perjanica sportskog života djece u našoj općini koja će ih nastaviti podupirati. Velike pohvale i roditeljima i vodstvu Kluba – kazao je Vuković.

Roditelji te karataši Sanja Nešić i Boris Lalić, koji su prvi put bili na ovom natjecanju, zahvalili su na potpori, a trener Branislav Bojanić i predsjednik Dragoslav Mijačević istaknuli su značenje financijske potpore Općine jer bez toga možda ne bi bilo ovako dobrih rezultata.

You may also like...

Skip to content