Wine & Bike Tour Erdut 2017

Početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već četiri godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 08. i subotu, 09. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

PREDSTAVE

Manifestaciju u petak, 08. rujna, s početkom u 19.00 sati otvara predstava “Ko radi štrajka od gladi” u kojoj Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca. Drugog dana posjetitelje s početkom u 18.00 sati očekuje predstava “Očeš nečeš, doktor”, komedija Kerekesh Teatra nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema “malog” čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima indijanaca.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10.00 do 18.00 sati, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Antunović, Brzica, Erdutske vinograde d.d., Janečić, Iuris, Siber i druge vinare. Ujutro istog dana, 09. rujna, u 10.00 sati počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj – ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja

KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

U subotu navečer 09. rujna, s početkom u 20.00 sati, manifestaciju Wine & Bike Tour 2017. okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona  gdje užitak kušanja vina dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličnu glazbenu podlogu – DJ Omke!

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, RRA Slavonije i Baranje, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Pratite službenu Facebook stranicuWine & Bike Tour Erdut na kojoj možete pronaći više informacija o događaju.

Program

Wine & Bike Tour Erdut 2017 8– 09.09.2017.

PROGRAM

08.rujna (petak)   

19.00 – 20.30    Predstava: KO RADI ŠTRAJKA OD GLADI, Damir Mihanović Ćubi

 • Slobodan ulaz
 • Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

09.rujna (subota)   

 • 10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut
 • Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu:

Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00    Dan otvorenih podruma

 • Vinarije Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Janečić, Siber
 • 17.30 – 18.30    Vina s Dunava – vođena degustacija vina.
 • Sudjelovanje se naplaćuje, uz obveznu prijavu. Broj sudionika ograničen. Više informacija uskoro.
 • Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.
 • 18.00 – 19.30    Predstava: OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR, Kerekeš Teatar (VŽ),(Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević)
 • Slobodan ulaz
 • Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

20.00 – 21.30    Koncert:  Vlatko Stefanovski Trio

 • Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
 • Ulaznica: u pretprodaji 70,00 kn / na dan koncerta 90,00 kn

Prodajna mjesta:

 • *Od ponedjeljka, 28. kolovoza:
 • Entrio – online sustav za prodaju ulaznica i maloprodajno mjesto:
 • Dancing Bear, Trg Ante starčevića / pothodnik 0bb, Osijek;
 • *Od srijede, 30. kolovoza:
 • Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek;
 • Erdutski vinogradi d.o.o.  – maloprodajni objekti na adresama:
 • I.G.Kovačića 1, Osijek
 • Trg Ljudevita Posavskog 5 (tržnica), Osijek
 • Trg Branka Hercega 1, Erdut.

21.30 – 00.00  In Da Sofa: DJ ON WINE SESSION with DJ Omke

 • Slobodan ulaz
 • Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

PROGRAM – dodatne informacije

PREDSTAVA: “KO RADI ŠTRAJKA OD GLADI”, 08.09. petak / 19.00h / Društveni dom Erdut

Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca. Komedija koju se može i želi gledati više puta što dokazuje tisuće gledatelja koji su je do sada pogledali i do suza se nasmijali. Ćubi predstavu uvijek iznova obogaćuje i oplemenjuje svojim humorom i aktualnim temama uz samo njemu svojstvenu i genijalno uklopljenu improvizaciju unutar postojećeg teksta komedije. Publici jamčimo dobru zabavu uz urnebesan smijeh.

Ulaz na predstavu je slobodan.

PREDSTAVA: “OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR”, 09.09. subota / 18.00h / Društveni dom Erdut

Najnovija komedija Kerekesh Teatra, nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema “malog” čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima indijanaca. Nakon uobičajene svađe mladog bračnog para, vrckava žena preda svog muža indijancima koji su u potrazi za doktorom. Kćer poglavice indijanaca je naglo postala nijema i poglavica je zahvalan što mu u pomoć dolazi doktor. Nažalost, taj doktor, jedino što zna je…cijepati drva.

Ulaz na predstavu je slobodan.

WINE & BIKE BICIKLISTIČKO-VINSKA UTRKA, 09.09. subota / 10.00h / ruta Aljmaš – Erdut

Start: Vinarija Janečić, Perinac 25, Aljmaš (županijska cesta Aljmaš-Erdut)

Cilj: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

Utrka je zamišljena kao sportsko-rekreativna vožnja s karakterom utrke i s ciljem druženja i promocije međunarodne Dunavske biciklističke rute Eurovelo 6. Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik/ca koji/a je uspio/la sakupiti i donijeti najveći broj različitih butelja u što kraćem vremenu. No bit će dozvoljeno ponijeti samo jednu butelju sa svake od skrivenih postaja. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, drugo i treće osvojeno mjesto dodatno osvaja ulaznicu za koncert Vlatko Stefanovski Trio, dok pobjednik/ca osvaja dvije ulaznice za koncert Vlatko Stefanovski Trio koji se održava istog dana u Erdutu te vikend za dvoje u seoskom domaćinstvu “Stari dud” u Erdutu. Na cilju je osigurano ugodno druženje svih sudionika uz lagani ručak. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu on-line prijavu putem forme na poveznici: Broj sudionika je ograničen.

Napomena: cesta nije zatvorena, vozi se uz desni rub kolnika. Svi natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost.

DAN OTVORENIH PODRUMA, 09.09. subota / 10.00 – 18.00 h

Vinarije koje imate priliku obići u sklopu manifestacije „Wine & Bike Tour Erdut“ su: Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Jakovac, Janečić i Siber.

VINA S DUNAVA: Vođena degustacija vina, 09.09. subota / 17.30h / Erdutski vinogradi d.d.

Degustacijska radionica za sve ljubitelje/ce vina i one koji će to tek postati. Naučite nešto više o vinima Erdutskog vinogorja i njihovoj vezi s moćnim Dunavom, uz dodatna vinska iznenađenja! Broj sudionika ograničen. Više informacija oko cijene ulaznice i prijavama uskoro!

KONCERT: VLATKO STEFANOVSKI TRIO, 09.09. subota / 20.00h / Erdutski vinogradi d.d.

Manifestaciju Wine & Bike Tour 2017 okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70,00 kn, dok je cijena ulaznice na dan koncerta 90,00 kn. Prodajna mjesta:

 • *Od ponedjeljka, 28. kolovoza:
 • Entrio – online sustav za prodaju ulaznica i maloprodajno mjesto:
 • Dancing Bear, Trg Ante starčevića / pothodnik 0bb, Osijek;
 • *Od četvrtka, 31. kolovoza:
 • Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek;
 • Erdutski vinogradi d.o.o.  – maloprodajni objekti na adresama:
 • I.G.Kovačića 1, Osijek
 • Trg Ljudevita Posavskog 5 (tržnica), Osijek
 • Trg Branka Hercega 1, Erdut.

In Da Sofa: DJ ON WINE SESSION – DJ OMKE / 09.09. subota / 21.30 – 00.00h /Erdutski vinogradi d.d.

U okruženju stare vinarije – dvorca u kojem su smješteni Erdutski vinogradi d.d. očekuje vas i In Da Sofa lounge zona,  gdje užitak kušanja vina Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunsku glazbenu podlogu DJ Omke koji priprema čarobne hitove koji idealno pristaju uz ispijanje vina i prezentaciju najboljih plesnih pokreta na plesnom podiju! Kao i prošle godine u sklopu sofasticiranog ambijenta biti će i velika ognjišta koja će dodatno dočarati prostor. In Da Sofa je i službeno mjesto zagrijavanja za koncert Vlatko Stefanovski Trio te mjesto prepričavanja doživljaja nakon koncerta. Ulaz slobodan.

 

You may also like...

Skip to content